Inspiration till en färgglad Påskdukning!

påskdukning-eleijon

Min absoluta favorithögtid börjar närma sig, påsken! Visst är den mysig? Inga måsten, oftast fint vårväder och tid att bara mysa med familjen. I år tänkte jag dela med mig av lite inspiration till en enkel påskdukning med hjälp av både keramik och linneprodukter från shoppen.

Jag kände mig sugen på att göra en lite mer färgglad dukning än vad jag brukar. Jag har över lag varit mer sugen på färg nu, både vad gäller inredning, kläder och blommor. Det kanske beror på våren och det fina vädret?

Påskdukning-Eleijon

Jag började faktiskt med att måla några ägg. Jag är lite bortskämd med att ha en man som kan ta hem så här fina pastellfärgade ägg från jobbet:) Jag målade bara enkla ränder i olika färger, både med vattenfärg och med en vit penna. Grafiskt och snyggt tycker jag!

påskdukning-eleijon

Jag ville som sagt ha en pastellig, färgglad och såklart påskig känsla och tänkte att det kunde va fint med mitt ljusa porslin och min naturfärgade duk till. Jag köpte några fina ljus i turkost och ljusgult och även lite fjädrar, hittade några söta bruna och vita med prickar på.

påskdukning-eleijon

Sen köpte jag några fina anemoner som jag älskar! Vita, rosa, mörklila och röd. Blandade dessa med några rosa och vita tuplaner och till sist ett par påskliljor. Sen satte jag blommorna i flera små vaser utspritt på bordet. Jag tycker det är så fint att sprida ut blommorna lite och jobba med olika höjder, för att få lite dynamik. Sen är det lite mer praktiskt än att ha en stor bukett mitt på bordet som oftast står i vägen.

påskdukning-eleijon

Fjädrarna satte jag bara ihop till en bukett och la på linneservetterna och det tycker jag blev fint i sin enkelhet. Jag använde mig som sagt av min ljusa keramik från kollektionen Kontrast och den är väldigt tacksam då den passar till de flesta färger och stilar.

Jag tycker dukningen blev jättefin och jag blev så glad av den! Äggen, blommorna och ljusen passade så fint ihop och det var precis den färgskalan jag tänkte mig. Som en vårig smällkaramell! Hoppas ni också tycker det och känner er inspirerade inför stundande påskmiddagar!

Kram Emelie