E.Leijon

E.Leijon är ett Stockholms baserat märke, grundat av mig Emelie Leijon. E.Leijon skapar Svensk inredningsdesign med produkter såsom keramik, tyger bordsunderlägg och brickor. E.Leijon grundades 2015 och finns för närvarande i butiker som Svenssons i Lammhult, Historiska Hem, Welcome Home, men även i butiker i München, Paris och Köpenhamn.

Enligt mig, finns de allra vackraste och mest intressanta formerna i naturen, och det är också därifrån, som mycket av inspirationen kommer ifrån. 

Min första kollektion Nordic Stories startade med ett examensarbete, och då enbart med keramik. Jag ville skapa en kollektion där jag ville jobba både med produktdesign, mönster och fotografi. Jag ville även skapa en kontrast mellan den hårda keramiken och de sköra, transparenta bladen och dess vackra trådliknande struktur. Kollektionen utvecklades sedan vidare till tyger, brickor, bordsunderlägg och coasters.

Något som jag värdesätter väldigt mycket är kvalitét och hantverk. Därför vill jag gärna jobba så tätt ihop med mina producenter som möjligt. 

Om Emelie

Jag är född och uppvuxen i Småland, men bor och arbetar sedan 10 år i Stockholm.

Jag har alltid älskat färg och form och har ända sedan jag kan minnas uttryckt min kreativitet på olika sätt. 

När jag flyttade till Stockholm började jag på Konstkola och därefter pluggade jag vidare till Grafisk Designer på Berghs School of Communication. Efter några år som grafisk designer, kände jag ett sug efter att jobba med foto och mönsterdesign i kombination med fysiska produkter. Och ganska snart växte drömmen om ett eget varumärke! Jag lyckades få min keramikkollektion i produktion vilket i sin tur ledde till en komplett inredningskollektion med fler produkter. 

Om ni har frågor eller funderingar om mig eller produkterna, eller bara vill säga hej, tveka inte att höra av er!  

/ Emelie