Skötselråd

Vi vill att du ska vara så nöjd som möjligt med dina produkter från E.Leijon och att din keramik ska hålla länge. Därför har vi samlat våra bästa tips och rekommendationer för hur du kan ta hand om din keramik. Följ våra skötselråd så ser du till att din vackra keramik håller för många härliga middagar och mysiga frukostar framöver!

Omsorgsfull hantering & förvaring

All keramik i shoppen är tillverkad i stengods vilket är ett tåligt material. Men tänk på att kopparna och muggarna har tunna kanter, så för att ta hand om din keramik på bästa sätt är det viktigt att stapla dina tallrikar och koppar varsamt i skåpen. Det är även bra att låta tallrikar och fat torka ordentligt innan du staplar dem på varandra, så att det inte bildas någon kondens mellan tallrikarna.

Det är lätt att missta bestickmärken för repor i tallriken, men så är inte fallet. Att det blir märken efter bestick är tyvärr ett problem som kan uppstå när små partiklar av stål eller aluminium från besticken kommer i kontakt med keramiken. I många fall är det dessutom enkelt att ta bort märken från bestick med vanligt universalmedel eller rengöringsmedel för keramikhällar. Visar sig märkena vara något envisa? Då är ett husmorsknep att använda sig av tandkräm och en fuktig trasa för att polera keramiken. Ett annat klassiskt tips är att använda citronsyra och hett vatten!

För att skydda din fina keramik rekommenderar vi att du använder skölj- eller spolglansmedel när du använder diskmaskin. Då blir keramiken mindre känslig för metallmärken. Skulle det ändå finnas kvar bestickmärken efter behandling så är detta dessvärre inget vi godtar för reklamation.

Det unika hos E.Leijon

Lera är ett naturmaterial och därför kan det förekomma små prickar eller ojämnheter. Dessa små olikheter ser vi som något fint och är en del av charmen med våra unika produkter. Därför är det inget vi vill sortera bort utan snarare ett uttryck vi värnar om att behålla.

Keramiken från serien Kontrast är handgjord vilket gör varje produkt unik. Därför kan formerna kan variera något och vissa produkter är inte helt perfekt runda. Keramiken är även dekorerad för hand och tillverkad med en reaktiv glasyr som gör att nyanserna kan variera något för varje produkt. Nordic Stories och Winter Romance keramiken är även den handgjord och varje tryck har satts på för hand, därav kan det skilja sig ytterst lite i tryckets placering och färg.

Vår keramik tål både micro och diskmaskin.