Skötselråd

All keramik i shoppen är gjord av stengods som är ett tåligt material. Men tänk ändå på att kanterna är tunna så stapla tallrikar och koppar varsamt i skåpen. Låt tallrikar och fat torka ordentligt innan ni staplar dem på varandra, så undviker ni att kondens bildas mellan tallrikarna.

Keramiken tål både micro och diskmaskin.

Märken efter bestick är tyvärr ett problem som kan uppstå när små partiklar av stål eller aluminium från besticken kommer i kontakt med keramiken. Det är alltså inte repor i tallriken. Bestickmärken kan i många fall putsas bort med universalmedel som Vim eller rengöringsmedel för keramikhällar. Även tandkräm och en fuktig trasa fungerar bra, ett annat tips är citronsyra och hett vatten.

En annan rekommendation är också att använda skölj- eller spolglansmedel om du diskar i maskin så blir keramiken mindre känslig för metallmärken. Skulle det ändå finnas kvar bestickmärken så är detta inget som godtas som reklamation.

Lera är ett naturmaterial och därför kan det förekomma små prickar eller ojämnheter. Detta ser vi som en del av charmen och är därför inget som godtas som reklamation.

Keramiken från serien Kontrast är handgjord och handdekorerad och har en reaktiv glasyr och därför är varje produkt unik och kan variera något i nyansen. Samt kan även formen variera något och vissa runda former är inte helt perfekt runda.

Nordic Stories och Winter Romance keramiken är även den handgjord och varje tryck har satts på för hand, därav kan det skilja sig ytterst lite i tryckets placering och färg. Dessa små olikheter ser vi som något fint och är inget vi vill sortera bort.